Aktuální Honda Passport debutoval pro modelový rok 2019 a byl lehce aktualizován pro rok 2022 – takže potřebuje generální opravu. Pro rok 2026 dostane středně velké SUV Hondy nový vzhled a ještě odolnější výbavu TrailSport ve své čtvrté generaci.

Co lze od aktualizované verze očekávat?

Tento první ukázkový obrázek nám dává představu o tom, co můžeme očekávat od dalšího SUV od Hondy. Jediná fotografie ukazuje aktualizovanou přední část Passportu, doplněnou jantarovými světelnými podpisy, čtyřmi šestiúhelníkovými maskami chladiče (velmi ve stylu Jeepu) a nápisem „PASSPORT“ nataženým přes přední nárazník.

Tento teaser nám dává důvod věřit, že příští Passport bude ještě tvrdší než současný model. Akcenty jako jantarová světla a rozšířený nápis jsou běžné u jiných off-roadů, jako je Ford Bronco, Land Rover Defender a řada TRD od Toyota. Automobilka dokonce přiznává, že to bude „dosud nejschopnější a SUV Hondy“.

Současný Passport stále používá pilotův 3,5litrový motor V-6 s výkonem 280 koní a točivým momentem 262 liber-stop. Je spárován s devítistupňovou automatickou převodovkou a standardním pohonem všech kol. Tato pohonná jednotka se pravděpodobně přenese, ale doufáme ve zvýšení výkonu.

Nového Passportu se nedočkáme minimálně do roku 2025. Honda říká, že aktualizované SUV bude vozem modelového roku 2026. Očekávejte tedy, že se současná verze přenese do roku 2025 s malými nebo žádnými změnami.