Polovina 70. let nebyla zrovna ideální dobou pro výkon, ale C3 Chevrolet Corvette alespoň vypadal dobře. Tento konkrétní Stingray z roku 1976 rozhodně vypadal lépe. Posledních 15 let byl v podstatě nedotčen, z nichž nejméně pět byl zaparkován venku pod přístřeškem pro auto. Pod vší tou špínou je skrytý drahokam.

Poklad pod hromadou špíny

Nápovědu k tomu máme na začátku tohoto videa od Detail Dane na YouTube. I přes všechnu špínu, pavučiny a stíny z přístřešku pro auto je na laku stále trochu lesku. Není to úplně nový lesk, ale naznačuje to, že povrchová úprava není úplně zničená. Předchozí majitel jej nechal překreslit jako součást přestavby, která zahrnovala balíček pozemních efektů, ale projekt nebyl nikdy zcela dokončen.

Práce zahrnovala „čerstvý motor“, ale video nevysvětluje, zda se jedná o přestavbu nebo nový mlýn. Corvette L-48 z roku 1976 (jak naznačuje odznak na kapotě) měla původně 5,7litrový V-8 o výkonu 180 koní. Tento motor je stále 5.7, i když chromované kryty ventilů a čistič vzduchu nejsou původní z výroby. Tovární nejsou ani kola American Racing a interiér byl předělaný v kombinaci bílá/černá. Léta zanedbávání nebyla k těm bílým sedadlům a dveřním výplním laskavá, ale alespoň věci vypadají nedotčeně.

V podrobných videích, jako je toto, často vidíme nevítaná překvapení, obvykle v podobě skryté rzi nebo hlodavců, kteří zničili čalounění. Tentokrát jsou překvapení dobrá, a to v barvě. Jsou tam nějaké rýhy a úlomky a čumák na straně spolujezdce má zpackanou opravu, kde je právě pryč barva. Ale po umytí a jednoduchém jednokrokovém vyleštění vypadá černá fantasticky. Předchozí lak byl kvalitní, místy dokonce předčil tovární úpravu.

Krásnou proměnu dělá i interiér. Bílá sedadla se nějak zbaví skvrn i přes plíseň. Koberec vypadá skvěle, stejně jako obložení interiéru. Dokonce i chromovaná kola vypadají dobře, i když jsou stále posetá rzí. Mohl by to být pěkný každodenní vůz i tak, jak je. Teď už zbývá jen to spustit. Chevy před několika lety „jezdil při zaparkování“ poté, co vypadly brzdy, ale současný majitel se zdá být motivován vrátit jej na ulici. Doufáme, že tentokrát bude obnova konečně dokončena.