McLaren oznámil, že jeho nový hypercar se bude jmenovat “W1.” Datum debutu 6. října bylo zvoleno na oslavu 50 let od doby, kdy McLaren získal svůj první titul konstruktérů F1, a také když Emerson Fittipaldi vyhrál šampionát jezdců F1. Název vozu “oslavuje myšlení McLarenu v mistrovství světa.” Níže v příloze je zveřejněné krátké video, které ukazuje předchůdce W1 spolu s logem nového modelu. Podívejte se na ukázkové video níže.

Od začátku výroby McLarenu P1 uběhlo více než deset let a možná je čas na nástupce. McLaren zveřejnil video o svých vozech „1“, F1 a P1, s různými zaměstnanci značky mluví o tom, co je dělá tak výjimečnými. Na konci se na obrazovce objeví datum a čas: 6. října, 13:00 britského letního času (nebo 8:00 východního času). Dočkáme se pak nástupce P1? Začátkem tohoto roku McLaren údajně předvedl prodejcům nový hypercar s kódovým označením P18. Mělo by dostat novou hybridní pohonnou jednotku V-8, o čemž McLaren potvrdil, že je ve vývoji v loňském roce a nahradí twin-turbo V-8, který společnost používala od debutu MP4-12C v roce 2011. Nástupce P1 bude mít také nový design. jazyk, což McLaren představil na začátku tohoto roku.

P1 byl odhalen v roce 2012 a spolu s Porsche 918 Spyder a Ferrari LaFerrari tvořil „Svatou trojici“ hybridních hyperaut. Jeho hybridní motor V-8 s dvojitým turbodmychadlem dosahoval výkonu 903 koní a točivého momentu 664 liber na stopu a díky konstrukci převážně z uhlíkových vláken vážil P1 přesně kolem 1510 kg. Bylo toho také víc. Měl chytrý hydraulický zesíťovaný systém odpružení a aktivní aerodynamiku pro výkon jako máloco jiného. I nyní je to jedno z nejrychlejších aut na světě.

McLaren od té doby vyrobil další hyperauta, Senna, Speedtail a Elva, ale žádný nebyl epochální jako P1. Nebo F1 před ní, když na to přijde. McLaren doufá, že se svým nejnovějším vozem „1“, W1, znovu získá kouzlo. Porsche mezitím pracuje na svém vlastním novém hyperautu, elektromobilu představeném Mission X , zatímco Ferrari připravuje svůj vlastní hybridní hypercar. Všichni tři mají velké boty.